Berita

 • Pembinaan Pelabuhan tetap sarang burung (belum dibersihkan) import Pelabuhan Qinzhou melepasi pra kelulusan dan penilaian

  Beberapa hari yang lalu, persidangan kerja-kerja penilaian dan kelulusan terhadap Pelabuhan tetap sarang burung (belum dibersihkan) import Pelabuhan Qinzhou diadakan di Kawasan Taman Perindustrian China ¨C Malaysia Qinzhou.

 • Berusaha penuh untuk mencipta ¡®kawasan penandaaras¡¯ bagi perkembangan industri pertanian moden Guangxi

  Selepas 3 tahun Taman Pertanian Moden Pembangunan Integrasi Pertanian Negara Jiu Bai Tong, Kawasan Qinbei dibina, secara asasnya telah mencapai objektif tugas yang dijangka iaitu ¡®1 lingkaran 1 galeri 3 industri 6 kawasan fungsi¡¯, akan mendapat kelulusan daripada Pejabat Pembanguan Integrasi Pertanian.

 • 13 buah projek besar menetap di Daerah Pubei

  Baru-baru ini, Daerah Pubei mengadakan majlis menandatangani perjanjian projek penarikan peniaga dan modal secara terkumpul.

 • Pubei mendapat anugerah ¡®Kampung panjang umur dunia¡¯

  Baru-baru ini, Daerah Pubei mendapat anugerah sidang akhbar ¡®Kampung panjang umur dunia¡¯ iaitu Promosi penarikan peniaga industri kesihatan diadakan di Pusat Konvokesyen dan Pameran Antarabangsa Nanning.

 • Bandar Qinzhou mengadakan majlis perasmian bagi aktiviti tema Hari Kebudayaan dan Warisan Semula Jadi Tahun 2017

  Baru-baru ini, Bandar Qinzhou mengadakan aktiviti tema Kebudayaan dan Warisan Semula Jadi Tahun 2017 di Tanur Gu Long Qin Jiang, Bandar Qinzhou iaitu Upacara Api Tanur Gu Long Tembikar Ni Xing Ribuan Tahun. Dengan membuka tanur untuk mempamerkan barangan unik yang dibakar oleh Tanur Long Ribuan Tahun, mempopularkan kebudayaan dan warisan semula jadi, dan menggalakkan pembangunan industri tembikar Ni Xing.

 • Melaksanakan kerjasama pragmatik den¡­

  07-06Baru-baru ini, Datuk Bandar, Huang Haikun berjumpa dengan pihak Setiausaha Jawatankuasa Tetap Parti dan Pengerusi Lembaga Syarikat Kumpulan Pelaburan Teluk Beibu Guangxi Sdn.

 • Mengukuhkan kerjasama dalam pelbagai¡­

  07-06Wang Gebing mengucapkan terima kasih kepada Bank Teluk Beibu Guangxi dan cawangannya di Qinzhou atas keprihatinan dan sokongan yang diberi kepada pembangunan ekonomi dan sosial Bandar Qinzhou dalam beberapa tahun ini.

 • Mempercepat pelaksanaan projek Mema¡­

  07-06Baru-baru ini, Setiausaha Jawatankuasa Parti Perbandaran, Wang Gebing berjumpa dengan pihak Pengurus Besar, Ren Tao daripada Syarikat Penjanaan Kuasa Angin Guangxi Guo Tou Sdn. Bhd.

 • Qinzhou sebagai peneraju untuk melak¡­

  07-06Beberapa tahun ini, pasukan skuad pengurusan imigresen biro keselamatan awam perbandaran menjadikan pembaharuan dan inovasi sebagai dorongan, mendapatkan tenaga polis menerusi sains dan teknologi secara berterusan.

 • China-Malaysia Qinzhou Industrial Park merupakan taman perindustrian pertama di atas kerjasama dua negara, iaitu Pemerintah China dan Pemerintah Malaysia, dan juga merupakan taman perindustrian ketiga di atas kerjasama Pemerintah China dan luar negeri selepas China-Singapore Industrial Park dan China-Singapore Tianjin Eco-city.

 • Taman industri Huangma adalah salah satu taman industri tingkat A Guangxi, terletak di kecamatan Datong dan kecamatan Dasi yang distrik Qinbei. Taman industri Huangma mulai dibangun pada Oktober tahun 2004. Dalam taman industri Huangma, melaksanakan model pengelolaan pembukaan yang ¡°satu taman industri dan beberapa daerah¡±. Sekarang, taman industri Huangma sudah membuka daerah pertama, daerah kedua, daerah ketiga, daerah keempat dan zona industri Dasi (taman industri hutan Telok Beibu). Daerah-daerahnya sudah diselesaikan rencana menyeluruh, rencana teperinci kontrol dan prakualifikasi lingkungan daerah yang 16.515 kilometer persegi, dan luas pembukaan mencapai 5.3 kilometer persegi. Pada tahun 2012, dewan pengurus taman industri Huangma berdiri, sementara mendorong pembangunan pembukanan dan pengelolaan yang taman industri ini.

 • Taman industri sungai Lihe Distrik Qinnan adalah salah satu bagian taman industri Hedong kota Qinzhou, dan termasuk taman industri utama tingkat A provinsi Guangxi. Industri utama mengandung bahan bangunan, industri kimia, distribusi fisik, pergudangan dan industri berhubungan dengan industri utama dekat laut. Taman industri sungai Lihe Distrik Qinnan terletak di pusat yang zona ekonomi pembukaan Telok Beibu kota Qinzhou, dan berada di tempat yang bagian timur 5 kilometer dari kota Qinzhou. Jarak taman industri 6 kilometer dari stasiun kereta api, 5 kilometer dari jalan tol Guihai, 23 kilometer dari kasawan berikat Qinzhou.

 • Rencan luas kawasan kesimpulan industri di Kabupaten 28.75k©O,didirikan oleh kawasan pengembangan perekonomian kabupaten PuBei, kawasan industri QuanShui, kawasan industri ZhangHuang, kawasan industri ZaiXu, kawasan pengembangan perekonomian kabupaten PuBei disetujui provinsi GuangXi menjadi kawasan taman industri yang bertingkat A. sekarang, empat insrastruktur dasar kawasan industri ini sudah menamani modal 9.1 seratus juta, sudah mempunyai proyek 111 buah di dalam taman, total menemani proyek samapi 49.36 seratus juta. Pada tahun 2012 sudah terciptakan hasil produksi 62.8 seratus juta, total modal industri meninggkat secara signifikan sampai 13.26 seratus juta, investasi dalam aktiva tetap sampai 16.85 seratus juta, pemdapatan pajak 2.43seratus juta.

Hubungi Kami

Pejabat hal Ehwal luar negeri Bandar Qinzhou

Tel:0777-2825416(seksyen sekretariat)

Biro penggalakan pelaburan Bandar Qinzhou

Tel:0777-3688660

E-mail:qzzs123@163.com

Perkbidmatan

Qinzhou Perjalanan

 • Daerah tamasya pulau-pulauhan pintu naga terletak di bagaian selatan laut Maowei, jarak ke kota Qinzhou kira-kira 25km. objek wisata pokok termasuk taman umun pulau dewan, sungai tujuh puluh dua, laut Maowei, pulau pintu naga, gunung Yagong, Qingcaitou, pulau hujau, lima kuta pulang gudang dll, tempat ini adalah objek wisata kompleks dan terkenal yang berkabungkan pemandangan alam dan pemandangan kubudayaan dan sejerah manusia.

 • Gunung Wanggang terletak arah Qingzhou 48km, garis bujur 107derajat 30'sampai 108 derajat30', lintang utara 21 derajat 30' sampai 22 derajat 08', total tuas penglindungan hutan alam samapi 740.1 Ht, ketinggian gunung paling tinggi sampai 994.6m. gunung Wanggang yang curam¡¢fitur geomorfologi£¬hutan iklim hujan yang lebar, bambu-bambu, air terjun yang jernih menjadikan ¡°pemandangan semi Wanggang¡±---salah satu pemandangan di antaraselapan objek wisata Qinzhou.

 • Akademi Dalang terletak di desa maping kecamatan xiaoping kabupaten pubei kota Qinzhou,provinsi Guangxi.

 • Taman geologis yang bertingkat Negara Gunung Wuhuangshan terletak di bagaian barat laut kabupaten Pubei kota Qinzhou, provinsi Guangxi, gunung-gunung ini sambung-meyambung dan melintangi empat kecamatan yaitu kecamatan Longmen, Beitong , zhanghuang.