Pubei mendapat anugerah ‘Kampung panjang umur dunia’

2017-06-23    hits:

  近日,浦北县荣获“世界长寿之乡”新闻发布暨健康产业招商推介会在南宁国际会展中心举行。浦北县被国际人口老龄化长寿化专家委员会认定为“世界长寿之乡”。

  Baru-baru ini, Daerah Pubei mendapat anugerah sidang akhbar ‘Kampung panjang umur dunia’ iaitu Promosi penarikan peniaga industri kesihatan diadakan di Pusat Konvokesyen dan Pameran Antarabangsa Nanning. Daerah Pubei diiktiraf sebagai ‘Kampung panjang umur dunia’ oleh Jawatankuasa pakar panjang umur dan penuaan populasi antarangsa.

  市委常委、宣传部部长、副市长韩流对浦北荣获“世界长寿之乡”称号表示祝贺,希望浦北县充分利用好“世界长寿之乡”这一金字招牌,结合自身旅游资源优势,抓好旅游总体规划,深入挖掘浦北长寿、生态、文化、地理的旅游资源和文化内涵,全力打造“长寿福地·神奇浦北”特色旅游品牌,努力创建长寿养生国际旅游区、广西特色旅游名县和国家全域旅游示范区,推动钦州市旅游业蓬勃发展。

  Ahli Jawatankuasa Tetap Perbandaran, Menteri Jabatan Propaganda, Hanliu mengucapkan tahniah kepada Pubei kerana mendapat gelaran ‘Kampung panjang umur dunia’. Beliau berharap Daerah Pubei akan menggunakan papan tanda emas ‘Kampung panjang umur dunia’ ini dengan baik, menyepadukan kelebihan sumber pelancongan di Pubei, fokus kepada pelan keseluruhan pelancongan, meneroka sumber pelancongan dan konotasi kebudayaan terhadap panjang umur, ekologi, budaya, dan geografi Pubei secara mendalam. Di samping itu, berusaha untuk mencipta jenama pelancongan istimewa ‘Tempat berkat panjang umur · Keajaiban Pubei’, berusaha untuk membina kawasan pelancongan antarabangsa untuk panjang umur dan kesihatan, daerah popular pelancongan istimewa Guangxi, dan kawasan demonstrasi pelancongan integrasi negara, menggalakkan industri pelancongan Bandar Qinzhou berkembang dengan pesat.